Hoppa till innehåll
Hem » Blog » Fem galna program som du kör direkt i din webbläsare

Fem galna program som du kör direkt i din webbläsare

Våra webbläsare kan mer än många tror, och det är numera ofta onödigt att ladda ned några program och appar.

För att visa på möjligheterna har Google tagit fram en sajt som heter Experiments with Google. Här samlas ett stort antal kul tjänster som du kör direkt via webbläsaren.

Pingvinen blir din reseledare

Med tjänsten Hopper the Penguin Explorer kan du ge dig ut på en virtuell resa till olika turistmål . Den söta pingvinen Hopper blir din reseledare. En kul finess är att du kan ta ”fotografier” med Hopper framför exempelvis Eiffeltornet.


Paint with Music

AI lär dig mer om Mozart och Bach

Vad är typiskt Mozart – och hur skiljer hans musik sig från den som skapades av Back och Beethoven? Det här kan vara svårt att förklara teoretiskt, men med tjänsten Assisted Melody får testa i praktiken.

AI

Du får börja med att spela några takter på ett virtuellt piano eller skriva noterna med hjälp av musen. Tryck sedan på Harmonize så omvandlas musiksnutten till musik som den hade låtit i Mozarts, Bachs och Beethovens tappning. Du får även en pedagogisk förklaring till varför musiken låter som den gör.


Måla med musik

Paint with Music är i grund och botten ett slags ritprogram, men penslarna har inte olika färg utan de motsvaras av olika instrument. Du kan alltså ”rita” med exempelvis en flöjt, saxofon eller fiol. Det du ritar omvandlas sedan till musik – med hjälp av en avancerad tjänst för maskininlärning.


Shared Piano

Piano med kompisarna

När du surfar till Shared Piano så ser du bilden av ett piano, och när du trycker på en tangent spelas den tonen. Du kan alltså spela en sång bara genom att klicka, och om du tycker att pianoljudet är tråkigt kan du byta ut det mot exempelvis en synth.

Det roliga med tjänsten är att du även kan spela med andra. Genom att klicka på Copy link längst ned till vänster får du en länk som du kan skicka vidare – och när personen klickar kan ni spela tillsammans. Upp till tio personer kan delta.


100 000 Stars

Stjärnkarta med mer kraft

En annan kul tjänst du kan hitta på Experiments with Google är 100 000 Stars. Den låter dig resa genom rymden och titta på de hundratusentals stjärnor som finns där. Förutom att se vad de heter kan du förstås läsa mer om dem – för att lära dig mer.