Hoppa till innehåll
Hem » Blog » Facebook: Vi har tagit bort 20 miljoner missledande covid-19-inlägg

Facebook: Vi har tagit bort 20 miljoner missledande covid-19-inlägg

Facebook har nu publicerat sin Community Standards Enforcement-rapport för andra kvartalet 2021. Rapporten visar hur Facebook har drivit igenom reglerna för sina användarvillkor mellan början av april och slutet av juni i år.

Facebook skriver att de under perioden tagit bort över 20 miljoner inlägg som spridit desinformation om covid-19 på Facebook och Instagram. Över 3000 konton, sidor och grupper har också tagits bort efter att ha brutit mot reglerna gällande desinformation om covid-19 upprepade gånger.

Facebook har också placerat ut varningar på 190 miljoner inlägg som Facebooks oberoende faktagranskare kommit fram till är falska, delvis falska, modifierade eller saknar sammanhang. 

För att uppmuntra vaccinering mot covid-19 har Facebook tagit fram speciella profilbildsramar som än så länge använts av över 18 miljoner Facebook-användare och setts av 25 procent av Facebooks samtliga användare. Gällande Instagram har 7,6 miljoner användare använt särskilda vaccin-stickers som setts av totalt 29 procent av Instagrams samtliga användare.