Hoppa till innehåll
Hem » Blog » Eva Cooper: ”Ökad brottslighet och kompetensbrist oroar länets företagare”

Eva Cooper: ”Ökad brottslighet och kompetensbrist oroar länets företagare”

Pandemieffekten och brottsligheten i länet oroar regionens företagare, berättar Företagarnas regionchef Eva Cooper i en intervju med SVT Nyheter.

Ännu ett år i pandemins tecken har svept förbi Örebro län. I en intervju med SVT Nyheter Örebro berättar Företagarnas regionchef Eva Cooper om årets som varit och siar om 2022. 

I Örebro län har flera företagare flaggat för sin oro kring den ökade brottsligheten många i värsta fall dagligen utsätts för. Hårdast drabbade är de som verkar inom Örebros stadskärna. 

– Något som kommer fram i alla dialoger jag har med företagare i Örebro län är otrygghet och brott. Det är tyvärr många företagare som faktiskt börjar undra hur länge de ska orka och det är ett problem, säger Eva Cooper till SVT.

Otrygghet och brott hotar företagen

Företagarna har tidigare rapporterat om den höga brottsligheten och har under året samlat flera av regionens lokala företagare tillsammans med politiker för att diskutera problematiken. 

– Det behövs ett ännu mer fördjupat samarbete mellan företagen, kommunpolitiker, polisen och länsstyrelsen, menar Eva. 

I sommras kom en ljusning för restaurang, hotell och eventbranschen när flera restrtiktioner började lätta upp men den 1 december kom  de nygamla restriktionerna tillbaka med full kraft vilket resulterade i flera avbokade julbord.

– En återhämtning kommer nog ta många år faktiskt, säger Cooper och fortsätter:

– För skillnaden mellan andra branscher är att man inte kan återhämta de här missade nätterna. Folk kan ju inte bo två nätter på en natt så att säga. Så det här kommer att ta tid. 

Upp- och nedgångar

Men det är inte alla branscher som har haft det tufft under pandemin. Tvärtom har flera fått ett rejält uppsving:

– Allt fler människor har varit hemma och istället lagt sina pengar på att bygga pooler, renovera eller bygga trädäck. De som verkar inom och säljer varor inom det kommer att fortsätta ha en styrka framåt, säger Eva Cooper avslutningsvis.