Hoppa till innehåll
Hem » Blog » Efter Isovoxsuccén: Nu anpassas den för vården

Efter Isovoxsuccén: Nu anpassas den för vården

Philip Olsson har korats till Årets Unga Företagare för sin geniala musikuppfinning Isovox. I dag har den utvecklats ytterligare för att hjälpa vården.

En portabel inspelningsstudio blev resultatet efter år av hårt arbete. Isovox kallar han den, uppfinnaren och entreprenören Philip Olsson som blott bara 27 år gammal tog hem det prestigefyllda priset Årets unga Företagare i Sverige 2021. Isovoxen har hyllats världen över och används flitigt av flera stora internationella artister. Men nyttjas även för de som önskar spela in poddar i en högkvalitativ studio – utan att behöva lämna sin bostad eller störa sina grannar. 

Anpassad för vården

Nu har Isovoxen även slagit sig in i ett helt annat område – nämligen sjukvården. Halmstadsentreprenören har tagit sin Isovox till ny mark med en anpassad version för att främst underlätta arbetet för logopeder, skriver Hallandsposten. 

– Det var logopeder och medicintekniska ingenjörer som såg ett behov av en portabel röststudio. Så vi startade ett utvecklingsarbete och tog fram en spin-off på den produkt som vi har gjort succé med på musikmarknaden, säger Philip Olsson till tidningen.

Hjälper logopeder

Philip Olsson startade därför dotterbolaget Isovox Medtech 2019 efter att ha blivit kontaktad av Region Halland. Den medicinska versionen av inspelningsstudion tar bort störande ljud och buller vid inspelning.

– Vårt mål är en produkt som underlättar arbetet för logopeder, förklarar Olsson.

I dag används Isovox Medtech i Region Halland samt i några delar av Västra Götaland och av två kunder utomlands. Nu har det även skrivits på ett kontrakt med Region Jönköping.

– Vår målsättning är att alla Sveriges regioner ska ansluta sig till den här nya standarden, säger Philip Olsson till tidningen avslutningsvis. 

Etiketter: