Hoppa till innehåll
Hem » Blog » Den 1 september dör Google Sites – så räddar du din sajt

Den 1 september dör Google Sites – så räddar du din sajt

Google Sites är ett populärt gratisverktyg för att skapa webbsidor och det har många år på nacken. För några år sedan blev tjänsten blev rejält uppdaterad. Uppdateringen var så stor att även befintliga hemsidor påverkades.

Den som har en gammal hemsida hos Google Sites har haft flera år på sig att konvertera den till det nya formatet. Om detta inte sker före den 1 september kommer en gammal sida (eller Klassisk, som Google kallar den) automatiskt konverteras till det nya formatet. Du måste dock själv gå in och godkänna ändringen.

Vill du slippa tänka på det bör du göra så här före den 1 september.

Sites
  1. Surfa till sites.google.com/classicsitesmanager och logga in med rätt inloggningsuppgifter.
  2. Du ser nu din/dina gamla webbplatser till vänster och mer information till höger. Markera en webbplats och välj Radera om du vill ta bort den. Du kan också välja Ladda ned för att spara alla bilder och all övrig information på hårddisken.
  3. För att uppdatera sajten öppnar du den genom att klicka på den blå länken. Du ser den nu i ett nytt fönster. Högst upp står det Konvertera webbplatsen till nya Google Sites. Välj Testa nu.
  4. Läs informationen och tryck på Starta. Nu konverteras sajten automatiskt. När den är klar väljer du Fortsätt och sedan Granska utkast.
  5. Du ser nu din gamla sajt i det nya gränssnittet. Om den inte ser ut som den ska är det bara att justera.