Hoppa till innehåll
Hem » Blog » Dells nya XPS 13-laptop har helt unik design

Dells nya XPS 13-laptop har helt unik design

Dell har lanserat en ny version av den omtyckta och storsäljande XPS 13. Den kallas XPS 13 Plus och har en minst sagt annorlunda design. Datorn visades upp under förra veckans CES-mässa och inspirerades enligt Dell av generation Z.

XPS 13 Plus är en renodlad laptop utan pekskärm, men den har ändå större pekytor än tidigare. Styrplattan täcker nämligen hela den främre delen av underredet, och tangentbordets funktionstangenter har ersatts av en rad pekknappar som kan växla mellan f-tangenter och mediatangenter.

Det senare är lite av ett mellanting mellan Apples numera skrotade Touch Bar och en vanlig funktionsrad. Nu återstår att se om även Dell kommer kritiseras för att göra escape-tangenten till en pekknapp istället för en riktig fysisk knapp, något Apple tvingades ge upp redan innan Touch Bar försvann.

Tangentbordet täcker hela datorns bredd och har i princip inga mellanrum mellan tangenterna, som därmed har större slagytor.

På insidan sitter Intels 12:e generation Core-processorer, och Dell har fått till bättre kylning som innebär att datorn använder 28-wattprocessorer istället för de mindre kraftfulla 15-wattmodellerna.