Hoppa till innehåll
Hem » Blog » De kan bli Årets Företagare i Gävleborg 2022

De kan bli Årets Företagare i Gävleborg 2022

Nu står det klart vilka lokala entreprenörer som ska göra upp om titeln Årets Företagare i Gävleborg 2022!

Tisdagen den 30 augusti koras Årets Företagare i Gävleborg 2022, nästan alla årets kandidater har fått motta priset Årets Företagare i den enskilda kommunen. I Ockelbo var det byggentreprenören Pär Erlandsson som kammade hem den prestigefyllda titeln tidigare i år, Pär  äger och driver Pärlans bygghantverk. Under en pampig företagargala i Ljusdal var det Klas Åke Sundberg på Hälsinge Markentreprenad AB som fick motta priset. 

I Hofors blev en glatt överraskad Bengt Westerberg som korades till vinnare. Han äger och driver Aluline Inglasningssystem och Hofors Glasmästeri/Glaskedjan. I Sandviken var det byggduon Magnus Svedjebrandt och Mathias Printz från C24 Bygg som under en morgonsoffa utlystes som vinnare. 

Årets Företagare i Woxnadalen blev denna gång Michael Lindberg som är grundaren av det populära klädmärket Lindberg. I Gävle var det matentreprenörerna Eva Lindberg och Carina Jansson som driver Eva & Carinas kök.

Årets Företagare i Söderhamn blev korades mitt i en företagarlunch tidigare under våren. Den som vann den åtråvärda titeln för i år blev Emelie Kvist som äger och driver EK Friskvård. Nu är det bara vänta och se vem som utses till vinnare i Bollnäs och Hudiksvalls kommun.. 

Årets Företagare är organisationen Företagarnas mest prestigefyllda prisutdelning. Utmärkelsen har en lång historia och delas ut på lokal, regional och nationell nivå. Alla kandidater granskas noga och vår samarbetspartner UC kontrollerar att de mätbara kriterierna är uppfyllda.

De lokala vinnarna går vidare till en regionfinal vars vinnare utses vid olika tillfällen under ett års tid, mellan höst till nästa höst. De i sin tur tävlar om att bli Årets Företagare i Sverige på galan som äger rum i Stockholm i Blå Huset.