Hoppa till innehåll
Hem » Blog » Chrome OS Flex gör gamla laptops till Chromebook-datorer – gratis

Chrome OS Flex gör gamla laptops till Chromebook-datorer – gratis

Har du en gammal dator – Mac eller pc – som inte längre kan få de senaste uppdateringarna av Windows eller Mac OS? Att köra en gammal version med kända säkerhetsbrister är inget vidare, och att installera Linux kan kännas för tekniskt.

Ett nytt alternativ är på väg att ta form hos Google, som precis har lanserat en förhandsversion av Chrome OS Flex. Det nya systemet är en variant av Chromebook-systemet Chrome OS som är speciellt utvecklat för att köras just på äldre laptops (och stationära datorer) som från början körde Windows och Mac OS.

Google varnar nyfikna att systemet än så länge är långt ifrån färdigt och har både buggar och brister i till exempel stödet för hårdvarukomponenter. Företaget har en lista över datormodeller där systemet har verifierats fungera.

Listan över nuvarande begränsningar är rätt lång, och vi skulle nog säga att någon av de mer nybörjarvänliga Linux-varianterna kan vara ett bättre val för många. Men visst är det spännande med ett nytt alternativ för att hålla liv i gammal hårdvara.

Utöver konsumenter riktar Google även in sig på företag, som ett enkelt sätt att testa om ett ”moln-centrerat” operativsystem kan vara något.

Se även: Låt Linux rädda din gamla dator – helt gratis