Hoppa till innehåll
Hem » Blog » Black Week: Wifi 6-routrar och mesh – bästa fynden

Black Week: Wifi 6-routrar och mesh – bästa fynden

Hoppa till

Artikeln uppdateras löpande under Black Week och Cyber Monday 2021.

 Mesh-routrar 

Netgear Nighthawk AX12

Netgear Nighthawk AX12

Ur PC för Allas test, juni 2021: Asus övertygar stort med Zenwifi AX XT8, stor flexibilitet i hur wifi och mesh fungerar, bra prestanda och ett som alltid fullmatat funktionsutbud till konkurrenskraftigt pris. Det kan vara överväldigande att sätta sig in i detaljerna och navigera gränssnittet, men väl värt att utforska. Trots nya konkurrenter, som levererar aningen mer i prestanda, är den därför fortfarande herre på täppan. Läs hela testet.

Kampanjpris: 3 190 kronor (2-pack) hos Kjell & Company
Ord. pris: Ca 3 790 kronor.

Följ prisutvecknlingen hos Prisjakt.


Linksys Velop MX8400

Linksys Velop MX8400

Ur PC för Allas test, juni 2021: Systemet är enkelt att sköta, med snyggt och pedagogiskt gränssnitt. Och vi gillar att Linksys stödjer usb i ett mesh-paket. Behöver du bara snabb och bra wifi, och uppskattar möjligheten att sätta upp en filserver, är detta ett bra val. Läs hela testet.

Kampanjpris: 3 190 kronor hos Webhallen.
Ord. Pris: Ca 3 490 kronor

Följ prisutvecklingen hos Prisjakt.


TP-Link Deco X90

TP-Link Deco X90

Ur PC för Allas test, juni 2021: Det är nära felfritt från TP-Link. Prestanda och användarvänlighet är i topp. Men de har i Deco X90 dragit ned på vad som ingår i paketet från tidigare modeller, och förpassat det bästa till en betaltjänst. Trots det är det prisvärt och väl värt en rekommendation. Läs hela testet.

Kampanjpris: 2 999 kronor hos Komplett
Ord. Pris: 3 490 kronor

Följ prisutvecklingen hos Prisjakt.


 Wifi 6-routrar 

Asus ROG Rapture GT-AX11000

Asus ROG Rapture GT-AX11000

Trippelbandsrouter med Wifi 6 som levererar höga prestanda och många smarta funktioner. Så här skrev Mattis Inghe när han testade den:

Här tar Asus allt vi gillar funktionsmässigt med Asus-routrar och trycker in ännu mer funktionalitet. Och det utan att det blir extra rörigt. Prestanda är i toppklass och gillar du färgglada neonljus får du även det. Men så får du betala för det, och behöver gott om plats att ställa routern. Läs hela testet här.

Asus ROG Rapture GT-AX11000
Kampanjpris: 3 490 kronor hos Komplett
Ord. pris: Cirka 3 800 kronor.

Följ prisutvecklingen hos prisjakt


Asus RT-AX58U

Asus RT-AX58U

Ur PC för Allas test, augusti 2021: Asus RT-AX58U är en solid router som inte kostar alltför mycket och som levererar ett komplett knippe funktioner. Den är ett smart köp om du verkligen tänker utnyttja dem. Vill du bara ha wifi och inte bryr dig om allt det extra kan den dock kännas lite överambitiös. Men med ett överkomligt pris kan vi ändå rekommendra den. Den är inte lika kraftfull som RT-AX92U, men bättre anpassad för fristrående bruk i ett litet hem. Läs hela testet.

Kampanjpris: 1 290 kronor hos Kjell & Company.
Ord. Pris: 1 490 kronor

Följ prisutvecklingen hos Prisjakt.


TP-Link Archer AX10

TP-Link Archer AX10

Med TP-Links billigaste wifi 6-router får du inte något överflöd av funktioner. Men du får det viktigaste, rätt prestanda och minimalt med krångel för ett litet hem. Läs vårt test av TP-Link Archer AX10.

Kampanjpris: 499 kronor hos Elgiganten.
Ord. Pris: Ca 600 kronor

Följ prisutvecklingen hos Prisjakt.


Huawei Wifi AX3 QC

Huawei Wifi AX3 QC

Ur PC för Allas test, oktober 2020: AX3 QC gör tre saker bra. Den ger dig mycket utrymme för många prylar som vill surfa och strömma snabbt, den är lättskött med snyggt gränssnitt och smart anslutningsfunktion, och den är kompakt och diskret.

Kampanjpris: 477,16 kronor hos Amazon.
Ord. Pris: Ca 649 kronor

Följ prisutvecklingen hos Prisjakt.


Fler Black Week-tips


Vår bevakning är helt och hållet redaktionell och vi tipsar dig om var du hittar lägsta pris på intressanta och bra produkter inom vårt bevakningsområde. Här kan du läsa mer om vår policy angående sponsrade länkar.