Hoppa till innehåll
Hem » Blog » Bitdefender VPN: Snabbt, billigt och enkelt att använda

Bitdefender VPN: Snabbt, billigt och enkelt att använda

Testad tjänst: Bitdefender VPN
Pris: Från 27 kronor per månad

Svenska Bitdefender har flera år i rad stått som vinnare i våra jämförande test av säkerhetspaket. I detta paket ingår en enkel vpn-tjänst med 200 megabyte surfkvot per dag. Men man har även en helt fristående vpn-tjänst, Bitdefender Premium VPN, vilket är den tjänst vi har testat här.

Betyg 4,5 av 5

Omdöme

Bitdefender VPN är snabbt, billigt och har fördelar som sju dagars gratis testa på och en gratisversion med begränsad mängd data per dag. Tyvärr finns inga långtidsabonnemang för att pressa priset ytterligare och åtkomsten till de vanligaste streamingtjänsterna är för ojämn för att Bitdefender ska kunna få högsta betyg.

Positivt

  • Billigt
  • Snabbt
  • Gratis prova på-version
  • Åtkomst till SVT Play och amerikanska Netflix

Negativt

  • Ej åtkomst till BBC Iplayer, TV4 Play eller svenska Disney Plus
  • Inga långtidsabonnemang

Prismässigt står sig Bitdefender bra i jämförelse med konkurrenterna. Vid månadsbetalning kostar det bara 60 kronor och vid ett helårsabonnemang blir månadskostnaden låga 27 kronor. Tyvärr finns inga långtidsabonnemang för att pressa ned priset ytterligare, en av Bitdefenders få nackdelar.

Däremot erbjuder man en fullt fungerande sju dagars testa på-variant, samt även en gratisvariant med begränsad surfkvot per dag (precis som den version som ingår i säkerhetspaketet). Man har också en 30 dagars ”pengarna tillbaka-garanti”.

Såväl sajten, som programmet och supporten är på svenska och programvaran är föredömligt enkel att använda.

Snabbt och många länder

Med 1300+ servrar i 51 länder att koppla upp sig mot står sig Bitdefender även här väl i konkurrensen. Och i våra hastighetstester imponerar de stort.

Mot svensk server kommer vi upp i hela 142 Mbit/s, mot brittiska får vi 128 Mbit/s och mot amerikanska 130 Mbit/s. Det är alla tre bland de absolut snabbaste resultat vi har fått i våra mätningar.

Detta på en 250 Mbit/s-uppkoppling, vilket gör att Bitdefender kommer upp i 57 procent för svenska servrar, 51 procent för brittiska och 52 procent för amerikanska. Riktiga toppresultat!

Så långt är allt väl och Bitdefender är till och med uppe och nosar på förstaplatsen bland våra testade vpn-tjänster. Men tyvärr spricker det när det gäller åtkomsten till de vanligaste strömningstjänsterna. Vi kommer visserligen åt både SVT Play och amerikanska Netflix, men dessa är det få vpn-tjänster som missar. Däremot kommer vi varken åt svenska
Disney Plus, TV4 Play eller brittiska BBC Iplayer.

Är du inte intresserad av att strömma dessa tjänster är Bitdefender ett utmärkt alternativ, annars finns det andra tjänster som är bättre val.

Specifikationer

PC för Alla rekommenderar

Tjänst: Bitdefender vpn
Testad: December 2021
Verksamhetsland: Sverige
Kontakt: bitdefender.se
Antal servrar: 1300+ servrar i 51 länder
Sajt på svenska: Ja
Program på svenska: Ja
Program till pc: Ja
Program till mac: Ja
Kill switch: Ja
Antal samtidiga enheter: 10
Snitthastighet svensk server med 250 Mbit/s-uppkoppling: 142 Mbit/s (57%)
Snitthastighet brittisk server med 250 Mbit/s-uppkoppling: 128 Mbit/s (51%)
Snitthastighet amerikansk server med 250 Mbit/s-uppkoppling: 130 Mbit/s (52%)
Åtkomst till SVT play: Ja*
Åtkomst till TV4 Play: Nej*
Åtkomst till svenska Disney+: Nej*
Åtkomst till BBC Iplayer: Nej*
Åtkomst till amerikanska Netflix: Ja*
Pris vid månadsbetalning: 60 kronor per månad
Pris vid helårsabonnemang: 27 kronor per månad
Övriga prisalternativ: Saknas

* Netflix och andra streaming-tjänster jobbar aktivt med att blockera tillgång via vpn-tjänster. Att en viss streaming-tjänst fungerade vid testtillfället är ingen garanti för att den fungerar idag.