Hoppa till innehåll
Hem » Blog » Årsmöte med prisutdelning i Emmaboda!

Årsmöte med prisutdelning i Emmaboda!

Företagarna Emmaboda har utsett ny styrelse och i samband med detta korades Årets Företagare, Årets Unga Företagare och Årets kommunala tjänsteman i Emmaboda kommun.

Fotot är taget av Vincent Engström. Från vänster: Thomas Gusatfson, Malin Axelsson, Magnus Axelsson, Kristina Persson och Sara Dalskog

I torsdags höll Företagarna Emmaboda årsmöte och styrelsen fick ett nytt utseende, bland annat på grund av att företagare flyttat från orten och därmed lämnat plats för nya förmågor. Nya i styrelsen blev vice ordförande Günther Villman, ledamot Margareta Karlsson och ny suppleant blev Fredrik Gustafsson. Omval blev det på ordförande Thomas Gustafson, ledamöterna Göran Karlsson, Mikael Karlsson och suppleant Ulf Thor. Kvar till nästa årsmöte sitter Tommy Svensen och Peter Elmberg samt Revisor Linda Axelsson.

Vid prisutdelningen i samband med årsmötet hyllades:

Årets Företagare i Emmaboda, Malin och Magnus Axelsson,  Ödevata Gårdshotell & Fiskecamp 

Malin och Magnus Axelsson har under drygt 15 års tid byggt upp verksamheten i Ödevata bestående av bl.a gårdshotell, fiske camp, aquaponisk odling samt tillverkning av biokol. Alla verksamhetsgrenar har sin grund i hållbarhet och Ödevata lockar besökare långt utanför Sveriges gränser.

Trots coronapandemin har verksamheten fortsatt att utvecklas och påvisat positiva resultat och de satsar mer än någonsin. Malin och Magnus är värdiga vinnare av Årets Företagare i Emmaboda kommun 2022.

Årets Unga Företagare i Emmaboda, Sara Dahlskog, Salladscafé i Emmaboda AB

Sara Dahlskog startade sin verksamhet precis när pandemin slog till. Trots utmaningen har hon med sann entreprenörsanda, kreativitet och finess lyckats bygga upp och etablera verksamheten. Sara har nu en lokal kundkrets, såväl privatkunder som företagskunder. Hennes sallader, pajer och smörgåstårtor uppskattas av alla och verksamheten fortsätter att utvecklas.  Sara och Salladscaféet utses därför till Årets Unga Företagare i Emmaboda 2022.   

Årets kommunala tjänsteman i Emmaboda

Kristina Persson är en tjänsteman som utgår från kommunens och kommunvånarnas bästa. Kristina är alltid tillmötesgående och kan problem lösas inom lagens råmärken ser hon till att det blir så.

När det gäller Årets Företagare och Årets Unga Företagare så har de nu gått vidare till den regionala tävlingen som avgörs på Residenset i Kalmar den 21 juni. En regional jury kommer under maj att utse de regionala vinnarna i Kalmar län, vilka sedan blir uppbjudna till Stadshuset i Stockholm och får där närvara vid utdelningen av priset Årets Företagare och Årets Unga Företagare Sverige. En häftig tillställning i Nobelfestens anda.

När det gäller Årets Unga Företagare så är man en ung företagare fram tills man är 35 år. I Företagarna finns en en speciell grupp med unga företagare, Företagarna Young, som hittar på jättemycket roliga saker, bland annat en skidhelg i Sälen/Åre med likasinnade.

Årets kommunala tjänsteman är ett pris som vi har instiftat själva och som bara finns på ett fåtal ställen runt om i landet.

Thomas Gustafson, ordförande Företagarna Emmaboda

Etiketter: