Hoppa till innehåll
Hem » Blog » Årets ungdomsföretag i Mora korade

Årets ungdomsföretag i Mora korade

Årets ungdomsföretag i Mora utsågs nyligen under en näringslivsfrukost.

Aventure UF koradres till årets ungdomsföretag. Foto: Privat.

I år gick priset Årets ungdomsföretag till det äventyrs- och eventnischade UF företaget Eventure UF. 

– Nu kan vi stolt säga att vi är Moras UF-Företag, skriver entreprenörerna på företagets Instagram. 

Hyllas av Företagarna Mora

Priset delades ut under en digital näringslivsfrukost och med var Företagarna i Moras ordförande Thomas Nielsen som hyllade de drivna ungdomarna vars affärsidé bygger på att ordna olika äventyr och event i området. 

– De har startat upp företaget i motvind, men drakar lyfter ju i motvind, sägs det. Vinnarna har satsat på evenemang mitt under pandemin, berättar Thomas Nielsen för DT.se

Planerar för Vasaloppsveckan

Eventure UF består av Sofia Mossbäck, Axel West, Svea Borg, Emily Langran och Wiking Kjellson. I vinnarmotiveringen står det att entreprenörerna lyckats identifiera ett behov i lokalsamhället och skapar event och evenemang för alla åldrar till rimliga priser. 

– Vi vill tacka alla som har hjälpt oss på vägen och hoppas att resten av er är nyfikna på vad som komma skall, skriver de lycksaliga vinnarna på Instagram. 

Nu är Eventure AB tillsammans med andraplatsdeltagarna Consent UF kvalificerade till en regionfinal. Dessutom fick vinnarna en prischeck på tusen kronor av Företagarna:

– Nu planerar vi inför Vasaloppsveckan. Då har vi tänkt att vi vill göra som en skattjakt runt Mora. Där vi placerar ut ledtrådar över sevärdheter, så att turister och besökare kan ta del av dem. Vi tror det blir uppskattat och hoppas att det blir en rolig grej för Morabor och turisterna, säger Sofia Mossbäck till tidningen.

Etiketter: