Hoppa till innehåll
Hem » Blog » Årets Företagare och Årets Unga Företagare hyllades på festlig gala

Årets Företagare och Årets Unga Företagare hyllades på festlig gala

I år bjöd vi in till stor och festlig gala på Hotel The Weaver i Mölndal, för att återigen hylla alla som utsetts till Årets Företagare och Årets Unga Företagare runtom i vår region. Närmare 200 deltagare fyllde salen, där det bjöds på galamiddag och underhållning. Sist men inte minst avslöjades vilka som blev Årets Företagare och Årets Unga Företagare i Västra Götaland.

Härliga bilder från galakvällen – bläddra med pilen!!

Många lokala vinnare och andra företagare från regionen gästade galan. Kvällen startade med välkomstdrink och mingel, innan Monica Crusner och Dennis Lénberg från Företagarnas regionstyrelse hälsade alla välkomna från scenen. De inledde med att berätta att vinnarna av Årets företagare och Årets Unga Företagare i kommunerna representerar 66 olika företag, från soloföretagare till 60 anställda. De har tillsammans 883 personer anställda, betalar lönekostnader på 270 miljoner kronor varav 90 miljoner kronor går som inkomstskatt till kommunerna och regionen. Tillsammans påvisar de 66 företagen ett resultat på 226 miljoner kronor och de betalar 47 miljoner kronor i bolagsskatt till statskassan. En genomsnittlig lön för en lärare, polis eller undersköterska ligger på omkring 450–500 tusen kronor per år, inklusive arbetsgivaravgifter och andra avgifter. Våra 66 vinnare bidrar med att fler än 250 lärare, undersköterskor och poliser kan anställas!

Duon kallade därefter upp kvällens konferencier, den erfarne radio- och tv-profilen Erik Blix, som inledde med att presentera alla samarbetspartners, som bidrag till att möjliggöra galakvällen. Tack SJ, Länsförsäkringar Göteborg & Bohuslän, BMW och Nordic Choice Hotels!

Den rutinerade orkestern STELLA, med sin egen leading lady Karin Klingenstierna, stod för musikunderhållningen. Peter Apelgren körde en ståuppföreställning och inledde med en sång, där texten bytts ut och handlade om den goda maten på Oves Gatukök i Partille. En glad överraskning för Peder Wester, ägare av Oves Gatukök och Årets Företagare i Partille!

Maria Åkerberg (t.v.), Årets Företagare i Sverige 2017, är en av jurymedlemmarna som utser Årets Företagare och Årets Unga Företagare I regionen. Hon intervjuades på scenen och fick berätta om juryns tuffa arbete med att utse vinnare bland alla fantastiska företagare. Övriga jurydeltagare är Fredrik Olsson – Miami Advertising AB, Margit Alard – Malard Ekonomikonsult AB, Mikael ”Dugge” Engström – Dugges Bryggeri AB och Olof Nilsson – Medins Havs- och Vattenkonsulter AB.

Flera lokala Årets Företagare och Årets Unga Företagare intervjuades runt borden under middagen och vi fick höra om flera intressanta företagarresor, innovationer och uppskattade arbetsplatser. På bilden ovan till höger intervjuas Helene Winberg, som driver företaget Frontside Electronics i Härryda kommun.

Till slut sprättade Monica Crusner de guldkuvert som innehöll motiveringarna för Årets Företagare och Årets Unga Företagare i Västra Götaland. Det blev Jörgen Lillieroth, som med sitt företag TST Sweden AB i Borås, fick ta emot den ärofyllda utmärkelsen Årets Företagare. Till Årets Unga Företagare utsågs Jonas Andrén, som driver företaget Scandinavian Infra Partner & Consulting i Dals-Ed.  Se vinnarintervjuerna till höger på sidan!   

                                                                                                                Läs pressmeddelande med vinnarmotiveringarna här.

Stort tack alla deltagare!