Hoppa till innehåll
Hem » Blog » Ännu en Windows 11-bugg saktar ner datorer – fix på väg

Ännu en Windows 11-bugg saktar ner datorer – fix på väg

Windows 11 har fått beröm för att vara förvånansvärt stabilt efter en så kort öppen betatestperiod, men en del barnsjukdomar har det ändå visat sig ha. Till de mer allvarliga problemen hör rejält sämre spelprestanda på vissa AMD-processorer.

En del användare har också rapporterat om lägre hastighet på lagringsmedia, och Microsoft har nu erkänt problemet och säger att det jobbar på en lösning, skriver Windows Latest.

Problemet kan visa sig dels genom långsammare uppstart, dels genom att både ssd:er och hårddiskar klarar färre operationer per sekund och har något lägre läs- och skrivhastighet i tester. En användare testade sin ssd i både Windows 10 och 11 och medan läshastigheten är ungefär lika hög blev skrivhastigheten 3 500 MB/s i Windows 10 men bara 900 MB/s i Windows 11.

I ett supportdokument publicerat 22 november utlovar Microsoft en buggfix som ska lösa problemet, och skriver att buggen bara dyker upp på volymer som använder funktionen ”ntfs usn journal”, vilket normalt bara är C:-volymen.