Hoppa till innehåll
Hem » Blog » Alexander från Företagarna region syd i topp fem

Alexander från Företagarna region syd i topp fem

I oktober delas stipendiet Årets Unga Idé ut för andra gången. Tre entreprenörer från Företagarnas lista med 103 unga idéer 2022 vinner 50 000 kronor var. Alexander Olivera, 31, från Malmö är en av de fem som står kvar inför finalen efter att ha presenterat sitt arbete inför juryn.

Företagarna uppmärksammar unga företagare med samhällsförbättrande företagsidéer genom att dela ut stipendiet Årets Unga Idé i samband med galan Årets Företagare i Sverige. Stipendiet instiftades 2020 med Bengt Bengtssons SIBA-stiftelse som prispartner.

Alexander Olivera har utvecklat en mjukvara som snabbar på byggbranschens väg till klimatneutralitet. Nodon förutspår klimatpåverkan från byggprojekt i planeringsfasen, och tar fram konstruktioner och byggmaterial som drastiskt minskar CO2-utsläpp för projektet, utan att kompromissa med budget eller deadline. När bygget är klart skapas en klimatdeklaration enligt lagkravet från 2022, och skickas in till Boverket. Grundade och driver företaget tillsammans med Joel Högberg.

Vilka tre som vinner avslöjas den 14 oktober samtidigt som Årets Företagare i Sverige koras i Stockholms stadshus. Vi håller tummarna för att vår representant får kliva upp på scen som en av vinnarna.