Hoppa till innehåll
Hem » Blog » Äggstra mycket samverkan är vägen framåt för Årets Företagare Östergötland

Äggstra mycket samverkan är vägen framåt för Årets Företagare Östergötland

Med den svenska lantbruksmodellen som grund vill syskonparet Erik och Anna effektivisera och utveckla svensk äggproduktion. Ledorden stavas engagemang och samverkan.

Syskonparet Erik Petterson och Anna Frödin är Årets Företagare Östergötland

2002 skapades devisen ”lokala äggleverantörer i samverkan.” Syskonparet Erik Petterson och Anna Frödin är företagarna och eldsjälarna som efter generationsväxling tagit nya steg med sin pappa Karl-Gustav Petterssons företag KG:Ägg AB.  Idag levererar man i dotterföretaget Stjärnägg AB färska ägg från ett sjuttiotal certifierade bönder till butiker och restauranger över hela landet.

-Stort grattis till utmärkelsen Årets Företagare Östergötland! Vad var det som fick er att välja företagandet?

-Vi ville få möjligheten att utveckla andra företag och människor, vi ville göra skillnad och skapa värden. Men det handlade också om att utvecklas som person och att ha möjlighet att fullt ut påverka och arbeta för något som vi själva trodde på.  

-Vad är det ni gör på ert företag som gör att ni sticker ut?  

-KG:s Ägg har rötterna i svenskt lantbruk och vi vill med Stjärnägg bygga framtidens äggföretag. Det gör vi genom att arbeta nära våra producenter, bönder och äggleverantörer.

-Vi arbetar för att öka effektiviteten och minska miljöbelastningen genom god arrondering av våra packerier.

-För oss är det viktigt att respektera men också utveckla den svenska lantbruksmodellen. Vi arbetar för att öka effektiviteten och minska miljöbelastningen genom god arrondering av våra packerier. Vi vågar utmana oss själva och branschen!

-Vad tror ni är orsaken till att ni lyckats så bra?

-Vi har en ständig drivkraft och hunger. Vi tar inte något för givet och är alltid lösningsorienterade, vi jobbar proaktivt och löser problemen helst innan de uppstår!

-Vi har också ett stort engagemang i hela värdekedjan från böndernas utmaningar till branschföreningens. För oss är det viktigt att visa operativt engagemang i alla delar inte bara i styrelserummet.

-Vi vill alltid ha en fot i företagets hjärta, produktionen och kundens bästa.

-Vi vill alltid ha en fot i företagets hjärta, produktionen och kundens bästa.

-Vad gör er stolta som företagare?

Vi är stolta över att vi tar ansvar och arbetar för den svenska lantbruksmodellen. Vi har många små men effektiva och duktiga lantbrukare som arbetar för ökad hållbarhet och minskade klimatavtryck.

-Har ni några råd till den som vill vinna Årets Företagare i framtiden?

-Ja, för det första: Tappa inte fokus från kärnverksamheten. Ta in extern kompetens i styrelserummet. Gör tydliga ägardirektiv och sätt företagets bästa i fokus.

-Stort tack för att ni delar med er och lycka till i Sverigefinalen av Årets Företagare 2022