Hoppa till innehåll
Hem » Blog » 5 digitala museer – för dig som gillar prylar

5 digitala museer – för dig som gillar prylar

Kolla på din första mobil

Minns du din första mobiltelefon? Nu kan du se den på det nya digitala mobilmuseet Mobile Phone Museum. Här samlas över 2 100 mobiltelefoner från 1984 och framåt – i form av text och bild.

Du kan söka efter en modell eller kolla på någon av temautställningarna, exempelvis mobiler från James Bond-filmerna eller tidernas fulaste mobiler.


Museum

Microsoft öppnar Xbox-museum

Microsofts spelkonsol Xbox fyller 20 år, och för att fira detta jubileum har Microsoft öppnat ett digitalt museum. I form av en avatar kan du gå runt i museets digitala rum, och du får se både framgångar och misslyckanden i konsolens historia.


Museum

Ikea genom tiderna

I Ikeas födelsestad Älmhult finns sedan 2016 ett museum kring företagets historia, men museet finns även i digital form. Här kan du bläddra runt i gamla Ikea-kataloger eller titta på digitala utställningar med olika tema.


Museum

Fler företagshistorier

Ikea är inte det enda företag som har en intressant historia, och hos Centrum för Näringslivshistoria hittar du en rad spännande sajter. Läs exempelvis mer om Clas Ohlson, Telia och Ericsson.


Museum

Tekniska museet online

När Tekniska museet i Stockholm var corona-stängt valde man att producera en massa digitala utställningar och trots att museet nu är öppet finns den digitala delen kvar. Missa exempelvis inte den roliga robotyoga-utställningen!